24 jun 2020

Byte av spiskåpor i lägenheter

Av styrelsen | 2020-06-24 16:10

Vid OVK 2019 framgick att ett stort antal av de ursprungliga spiskåporna från 2001, inte längre uppfyllde ställda krav på luftflöden.För att erhålla godkänd OVK tog därför styrelsen beslut om att byta ut dessa enheter mot en annan typ av spiskåpa, och att föreningen tar kostnad för detta (i och med att ursprunglig kåpa var utrustad med separat spjäll efter fläkten och därför fastighetsägarens ansvar). Den kåpa som föreningen låter ersätta original, saknar egen fläkt och fallerande spjället, som istället utnyttjar den centrala fläkten på taket.
Någon kompensation kommer inte att utgå till de medlemmar som av någon anledning, byggt om/bytt ut spiskåpan tidigare i egen regi, och har godkänd OVK. Styrelsen kommer dock att ta kostnad framöver rörande dessa enheter i det fall funktion i spiskåpan inte uppfyller OVK, och den nu valda standardlösningen passar.

En modern spiskåpa (Franke 392-10 60cm) som är avsedd för vårt system har förhandlats fram och en provinstallation har gjorts hos Ulf Nyström Pilov.
Vill man titta på spiskåpan går det bra att kontakta Ulf på 070-980 68 38. Spiskåpan kommer med två dekorlister så man kan välja rostfritt
eller vitt. Planering av arbetet är början på September.
Vad som behöver göras nu är att ni tar en bild på erat köksskåp med spiskåpa med dörrarna öppna, har ni fristående spiskåpa skickar ni bild på den. Skicka in bilden till Ventair Sverige AB, Ange lägenhetsnummer (det står på ytterdörren) sebastian@ventairswe.se
Ventair kommer att kontakta er för att boka tid för utbyte, bytet tar ca en timme.

Har ni frågor kring detta är ni välkomna att höra av er till Styrelsen.

Hälsningar
Styrelsen

Besöksräknare

142 165 besökare sedan 2019-06-20

Arkivet