17 sep 2021

Information från Lux Samfällighet Sopsug

Av styrelsen | 2021-09-17 14:23

Samfälligheten har fått ett problem med att man slänger kattsand i hushålls soporna Den sand som läcker genom påsen påverkar de ventiler som är monterade på soptankarna, ventilerna kan inte hålla tätt! Då får man inte tillräckligt med vakuum som gör att påsarna med hushållsavfallet inte åker med till sopsugbilen! Kattsand skall slängas, väl paketerade, i grovsopskärlen!

Det som har skapat problemet med kattsanden, som rinner ut i våra tankar, är att soppåsarna av plast är för tunna. Styrelsen för Samfälligheten rekommenderar att man skall ha extra starka påsar för att minimera problemen.

Eventuella kostnader för rengöring av tankarna kommer att debiteras på respektive Brf! Tilläggas kan att extra starka påsar är bra rent generellt för vårt system. Håller bättre vid tömning samt minskar risken för lakvatten i tankar och rörsystem.

Finns också kvar en hel del problem med kartonger som slängs bland hushållsavfallet! Vid tömning av tankarna händer det att kartonger åker in i rörsystemet och täpper till, blir som en solfjäder. Kartonger och wellpapp skall lämnas i grovsopkärlen märkt Pappersförpackningar!

Riktigt stora kartonger och wellpapp lämnas, väl hopvikta, i Kartong och Wellpapp trådstället!

Tacksam för hjälp med detta!

Lilla Essingen

Lux Samfällighet Sopsug

Tore Lund

Ordf Lux SFF

Besöksräknare

144 156 besökare sedan 2019-06-20

Arkivet